Current track

Title

Artist


John Anders – Willy Alberti Medley

John Anders September 3, 2020

[PODCAST]

De stem van John Anders vertoont een grote gelijkenis met die van de inmiddels meer dan 35 jaar geleden overleden Willy Alberti. Deze Amsterdamse volkszanger, en vader van zangeres Willeke is één van de grootste zangers die Nederland ooit heeft gekend. John is dan ook een grote fan van hem. Al jarenlang zong hij af en toe een liedje van hem en de reacties van de mensen waren altijd hetzelfde: “Wat lijkt jouw stem op die van Willy!”

Om een groter publiek kennis te laten maken met John Anders heeft hij een medley opgenomen met daarin een aantal hits van Willy Alberti. Deze zijn door producer Dylan van der Feen in een modern jasje gestoken. Het is een prachtig geheel geworden, niet in het minst door de fantastische stem van John die op een waardige wijze het repertoire van Willy Alberti vertolkt. In de medley zitten de volgende liedjes verwerkt:

Niemand laat zijn eigen kind alleen, Jij bent het leven voor mij, Zwarte Zigeuner en Marina.

John Anders studeerde inmiddels meerdere nummers in en vanaf heden is hij te boeken voor een optreden dat louter en alleen bestaat uit repertoire van deze veel te vroeg overleden volkszanger. John zingt liedjes van zijn grote voorbeeld zoals o.a. Mijn zoon, Niemand laat zijn eigen kind alleen, De glimlach van een kind,  Droomland en natuurlijk neemt hij het publiek mee op een “Reisje langs de Rijn”.

Geboorte plaats John Anders: Den Haag
Geboorte plaats Dylan van der Feen: Oudebiltzijl
Geboorte plaats Fokko Dam: Sneek
Geboorte plaats Arie Kuipers: Makkum