Huidig nummer

Titel

Artiest


Norbert brengt zijn grootste hit weer tot leven

Norbert september 17, 2021

[PODCAST]

‘Liedje voor Mary-Ann’ van Norbert mag gerust een Vlaamse Evergreen worden genoemd. Toen het in 1969 verscheen piekte het meteen  in de hoogste regionen der hitlijsten, hetgeen vrij uitzonderlijk was voor een Nederlandstalig liedje. Het waren op dat moment immers gouden tijden voor de ‘beat-generatie’ met wereldwijde vedetten en bands zoals ‘The Beatles’, ‘The Rolling Stones’, enz.
Het was Will Tura die het liedje componeerde en het voorstelde aan Norbert, die meteen aanvoelde dat dit een heel beklijvende melodie was waarmee hij wilde doorgaan voor een opname. Ietsje later schreef  Mark Swido de tekst en werden de opnames voltooid.              

Doorheen de vele jaren bleef het liedje nazinderen bij het publiek en werd het regelmatig geprogrammeerd op de radiostations.
Na meer dan 50 jaar leek het voor Norbert een ideaal moment om zijn grootste hit opnieuw uit te brengen en hem verder te bewaren voor de komende generaties door deze nieuwe release via D & V beschikbaar te stellen voor streaming en download op alle bekende portals.    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]