Current track

Title

Artist


Wilma Fieten – Doolhof van het gevoel.

Wilma Fieten February 17, 2020

Het was even stil rond de zangcarrière van Wilma Fieten, maar er is nu een nieuw nummer van haar. Doolhof van het gevoel, heet het nummer en het is mede geproduceerd door de bevlogen muzikant Sven Jansen.

“Hij ligt al een tijdje op de plank hoor”, verontschuldigt Wilma zich. “Het is hier druk en ik combineer het zingen met het werk op het Nolderwoud.  Zingen blijft een hobby van mij, ik doe wat ik zelf leuk vind”, verklaart ze. Dat het al drie jaar is geleden dat haar laatste singel uitkwam, deert haar niet.

Ze voelt geen heilig moeten, De tijd dat ik met de band weg moest, die ligt achter me. Ik heb wel een eigen toetsenist, Henk Askes, die vindt het ook nog steeds leuk. Ik treed nog af en toe op, bijvoorbeeld voor ouderen en gehandicapten, maar ook wel in een feesttent daar heb ik veel opgetreden o.a. bij de J&H formatie en het Beunhazen team,  ik ben overal wel geweest”, kijkt ze terug. Tweemaal per maand een optreden, dat is het wel. Zelfs schrijft ze Nederlandstalige nummers, maar tijdens een optreden zingt ze met hetzelfde gemak countrymuziek en Top 40  muziek van andere artiesten.

Het nieuwste nummer is afgeleid van een Schlagernummer en melodieus bewerkt door Sven, zodat het voor de Nederlandse luisteraars is,  de tekst komt van Wilma: “Als ik met de hond wandel, dan krijg ik vaak inspiratie, zo liggen er nog wel meer nummers,” Doolhof van het gevoel gaat over een beschadigd vertrouwen in een relatie, waar een partner bedrogen is .”Nee het is niet autobiografisch, maar je hoort en leest wel eens wat. Er wordt in deze wereld veel met het gevoel van anderen gespeeld.

Bron:  Peter Nefkens.